"Doamne, iti multumesc ca ieri ai fost cu mine si azi sunt sub protectia Ta. Ajuta-mi sa nu ma ingrijorez de ziua de maine, sa imi aduc aminte ca dragostea Ta ocrotitoare ma asteapta si in acel maine pe care nu il cunosc."
"Señor, gracias por estar ayer conmigo y hoy estoy bajo su protección. Ayúdeme a no preocuparme por el mañana, a recordarle que su amor guardián también me espera en este mañana que no sé. " Parintele Arsenie Boca

luni, 28 mai 2012

Proiect ajuns la final!

        Am ajuns la finalul unui curs incitant, in care profesorii au devenit adesea elevi, au invatat lucruri noi, s-au jucat de-a micii sau marii intreprinzatori si au dat tot ce au mai bun, pentru a se completa reciproc, pentru a crea o echipa care sa puna pe picioare deataliile unei noi afaceri!
Momentele de oboseala se uita usor, si raman in urma amintiri, experiente si bucuria de a fi intalnit colegi noi, de a lega prietenii, de a ne impartasi si afla din experienta celorlalti.
Sper ca pe viitor sa se mai creeze astfel de oportunitati care vin in completarea si dezvoltarea cunostintelor profesionale si imi dau sansa sa intalnesc oameni deosebiti!

 Alaturi de colegele de echipa, din Constanta, Galati si cele doua formatoare!

vineri, 25 mai 2012

INTELEPCIUNEA IN LUCRARI

    << Nu crede toata vorba, nu te lua dupa toata soapta, ci cu luare aminte si rabdare cearca lucrul: caci, vai, voua, noua ne place a crede si a vorbi de altii mai lesne rau, decat bine; atat suntem de slabi! Dar nu asa fac oamenii (in carte- barbatii) desavarsiti;ei nu cred pe oricine si orice, caci cunosc slabiciunea omeneasca, cat este de plecata la rau si ispitita spre vorba.
      A nu fi usuratic in lucurile tale, nici neincovoiat in parerile tale, este mare intelepciune. Asemenea, a nu crede toate zisele oamenilor, si cele auzite sau crezute a nu le purta indata la urechile altora, este mare intelepciune. Cu barbatul (omul) intelept si curat la inima cauta sa stai la sfat si te sileste mai curand a te calauzi de cel bun, decat a te lua orbeste dupa capul tau.
      Viata buna face pe om intelept dupa DUMNEZEU si in multe cercat. Cu cat vei fi mai smerit si mai plecat lui Dumnezeu, cu atat vei avea si intelepciune si pace mai multa.>>

luni, 21 mai 2012

Sfintii Imparati Constantin si Elena

  Slava voua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, care cu pronia cereasca si puterea data de Dumnezeu, 
ati aflat lemnul Sfintei Cruci si l-ati descoperit noua!
     Slava Tie, Doamne, ca prin Imparatul Crestin Constantin au fost oprite eresurile si inchinaciunea la zei, iar poporul a trecut la crestinatate!
     Bucura-te Imparateasa si maica buna, Elena, care trimisa de fiul tau la Ierusalim, crucile de pe Muntele Golgotei ai aflat si printr-o minune, cea Adevarata ti  S-a aratat!
Bucurati-va Sfintilor Imparati, intocmai cu apostolii, Constantin si Elena!

   Desi actuala Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol se datoreaza in aceasta forma, imparatului Iustinian I din 537, prima basilica  a fost consturita de Imparatul Constantin cel Mare, in anul 325.

Era foarte importantă pentru Ortodoxismul timpuriu și pentru Imperiul Bizantin, fiind primul exemplu de arhitecura  bizantină. Interiorul său decorat cu mozaice, coloanele de marmură și acoperișul sunt de o mare importanță artistică.



 
   Se spune că slujbele ținute în Sfânta Sofia erau atât de grandioase încât participarea la una din aceste slujbe a determinat delegația cneazului Vladimir I să opteze pentru creștinarea rușilor de către Patriarhia de Constantinopol.
    Astazi, din maretia fostei Bazilici Sfanta Sofia, s-au pastrat doar mozaicuri si cateva fresce ortodoxe: 
 Maica Domnului cu pruncul Iisus in brate
 Domnul Iisus, Imparatul lumii, mozaic aflat deasupra intrarii principale
  Sfantul Imparat Constantin - intemeietor al Constantinopolului si maica sa Elena,

 Domnul Iisus Pantocrator si Sfantul Ioan Botezatorul .



Arhanghelii s-au pastrat doar pe cupola...



 Cu toate acestea, Sfanta Sofia ne aminteste de maretia fostei bazilici, iar pilda Imparatului Constantin a fost urmata pana in zilele nostre, multe biserici fiind construite spre a aduce cinste Celui ce a daramat vulturul roman si a inaltat Crucea spre cinstire.


Tot in Istambul puteti regasi si Biserica Sfanta Irina, care a fost construita la hotararea Sfantului Imparat Constantin in secolul IV.
                            

Mai multe despre aceasta prima biserica ortodoxa construita in Constantinopol puteti afla la adresa: biserica Sfanta Irina, Constantinopol
http://www.crestinortodox.ro/biserica-lume/biserica-sfanta-irina-constantinopol-87509.html


  O dovada a pretuirii Sfintilor Imparati, o reprezinta si Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, din Constanta, cu o valoare artistica si istorica  deosebite. Lucrarile de constructie a Sfantului locas, au inceput la 12 septembrie 1934, si s-au incheiat la 17 octombrie 1937, cand a avut loc si sfintirea, de catre Patriarhul Miron Cristea.
    Mai este numita si Biserica alba datorita catapeteasmei - sculptata in marmura bogat ornamentata cu motive decorative vegetale, si a zidurilor  placate la exterior, pe mai mult de jumatate din inaltime cu plachete de calcar.

     Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cei ce sunteti mai cinstiti decat toti imparatii, alesii lui Dumnezeu, cazind inaintea voastra cu lacrimi va rugam: Dati-ne mangaiere si noua celor ce suntem in necazuri; voi sunteti mijlocitori Sfintei Treimi si puteti sa ne ajutati noua. Auziti-ne si pe noi acum, alungati de la noi necazurile si nevoile ce vin asupra noastra in aceasta vremelnica viata si vindecati neputintele noastre, tamaduiti bolile noastre, potoliti rautatea noastra, izgoniti pe vrajmasii nostri vazuti si nevazuti. Dati-ne noua ca in pace si in liniste sa traim; 
ajutati-ne noua cu sfintele voastre rugaciuni
Pentru mantuirea sufletelor noastre faceti mila cu noi acum, 
cand cu frica si cu umilinta zicem catre voi asa: 
Bucurati-va, parintii crestinilor.

Amin.

vineri, 18 mai 2012

URMAREA LUI HRISTOS

       O buna colega si prietena mi-a daruit vinerea trecuta, o carte pentru suflet, in care regasesc multe povete, invataturi, in care imi regasesc propriile slabiciuni si in care,sper sa aflu  cale de indreptare pentru viata mea.
        Voi cita doar un fragment din cuvantul introductiv al Preotului Toma Chiricuta de la Biserica Zlatari , dupa care sper cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sa reusesc in fiecare vineri sa scriu cate putin, din fiecare capitol , pentru cei care nu au cartea la indemana!
"Cu privire la carte insasi, cred ca nu e nevoie sa spunem prea multe cuvinte.Dintre toate cartile de pietate, ce s-au scris de vre-un credincios al Bisericii, ea este socotita drept cea mai buna.Cunoscatorii spun ca ei ii revine locul imediat dupa Sfanta Scriptura, in ceea ce priveste puterea de prefacere sufleteasca, pe care o exercita asupra cititorilor."

Inaintea Lui Dumnezeu umbla in adevar si smerenie

      Fiule, umbla inaintea Mea in adevar si cu simplitatea inimii tale cauta-ma in toata vremea.
Cel ce umbla inaintea Mea in adevar, nu se va teme de navalirea relelor; si adevarul il va mantui de cursa amagitorilor si de veninul defaimatorilor. Daca adevarul te slobozeste, vei fi cu adevarat slobod si nu-ti va pasa de vorbele cele seci ale oamenilor.
   Doamne, adevar este ceea ce zici: fie mie dupa cuvantul Tau! Adevarul Tau, sa ma invete, el sa ma pazeasca si sa ma tie pana la sfarsit in calea mantuirii.El sa ma scape de toata pofta si moliciunea si voi umbla inintea Ta in mare slobozenie a inimii.
    Eu te voi invata, zice adevarul, ce este bun, drept, si Mie bine placut. Sa-ti aduci aminte de pacatele tale cu durere si parere de rau adanca si sa nu socotesti niciodata ca esti ceva pentru binele ce faci.Un pacatos esti cu adevarat, supus multor patimi si incurcat in latul lor. Lasat singur, nazuiesti pururea spre nimic, lesne te descurajezi, lesne te biruiesti, lesne te tulburi, lesne te sperii. Ce ai tu cu care sa te poti lauda? Nimic. Ai inca multe defecte pentru care trebuie sa te micsorezi in ochii tai, caci tu esti mult mai slab, daca poti sa-ti inchipui.
   Deci nimic din cate faci sa nu ti se para a fi mare, pretios, minunat, vrednic de lauda, caci cu adevarat mare, minunat, inalt, vrednic de lauda si de dorit e numai ceea ce este vesnic. Sa-ti placa, mai presus de toate, adevarul, si sa nu-ti placa ticalosia ta. Nimic sa nu defaimi, sa nu dispretuiesti atat, de nimic sa nu te temi si sa fugi ca de insasi pacatele si greselile tale. Acestea trebuie sa pricinuiasca inimii tale o durere mai sfasietoare decat paguba cea mai mare. Sunt oameni care nu umbla in curatenie inaintea Mea, ci , cuprinsi de mandrie si curiozitate neroada, vor sa descopere tainele Mele si sa patrunda adancurle lui Dumnezeu, in vreme ce de sine si de mantuirea lor uita. Unii ca acestia pentru mandria si curiozitatea lor, parasiti fiind de Mine, cad in ispite grele si in greseli si mai grele.
  Teme-te de judecatile lui Dumnezeu;cutremra-te de mania Atotpernicului; nu incerca faptele prea Inaltului, ci cauta la nedreptatile tale si vezi raul ce ai facut si binele ce te-ai lenevit a-l face.





marți, 15 mai 2012

Cand copii se joaca

    Nu totdeauna le iese pasenta!
Fie eu sunt prea obosita sau am de lucru, si nu  putem iesi in parc sau la plimbare, fie gasca de copii care s-a format in spatele blocului nu reuseste sa se stranga si atunci copilasii mei isi cauta de joaca in casa!
    Daca nu se cearta e bine!
Din fericire azi a fost o zi buna sub acest aspect, chiar si zilele trecute, caci un nou joc le da de lucru: "Magic circles"

Daca stiam ca ii va atrage asa mult sa deseneze cercuri pe hartie, as fi luat un joc la fiecare!Acum n-au ce face si cine e mai convingator are intietate!
Noroc ca jocul se poate grupa incat sa lucreze 2 copii odata:are 4 rozete si 2 cercuri in interiorul carora este fixata rozeta, iar in afara de cele 5 pixuri colorate din trusa, se pot folosi si altele, care scriu subtire.


Si dupa un mic efort se creaza cercuri fascinante!


luni, 14 mai 2012

Gingasia florilor de mai

        De la primele raze ale soarelui de primavara, ce aduc caldura si ne inveselesc zilele, natura prinde culori vii, care ne mangaie vederea si ne trezesc dorinta unor lungi plimbari.
Florile se intrec sa ne arate culorile lor minunate, deschizandu-si indraznet bobocii, si astfel te vrajesc cu gingasia, frumusetea si parfumul lor...
      A trecut demult vremea ghioceilor si a zambilelor, care in acest an au aparut atat de vremelnic; aproape ca au disparut narcisele si lalelele care si-au facut aparitia in pragul Floriilor si au asteptat rabdatoare sa fie aduse la biserica cand Epitaful a fost intins pregatind Mormantul Domnului Iisus....
    Liliacul inca ne mai bucura cu parfumul lor, dar lasa loc prietenos florilor de salcam caci acesta este copacul binecuvantat de Domnul Iisus.
      Si printre atatea flori pe care Dumnezeu ni le asterne in cale pentru a ne abate gandul de la grijile noastre au aparut si altele, la fel de incantatoare - carora sper sa le aflu numele prin intermediul dumneavoastra - si care stranse la un loc, alcatuiesc buchete de mai mare dragul!
         
        Vi le ofer virtual, cu aceeasi placere pe care am avut-o cand am oferit buchetele fetelor mele, si sper sa va insenineze ziua macar pentru cateva clipe!
     In rest, va doresc sa aveti parte de mai mult timp liber pentru a va bucura de frumusetea florilor!

Un mai senin si inmiresmat!

Cat de frumos, este actasitul de multumire :"Slava lui Dumnezeu pentru toate"

       Doamne,  ce  bine  e  sa  fii  oaspetele  zidirii  Tale:  vantul  bine  inmiresmat,  muntii  care  tind  spre  cer,  apele  ca  niste  oglinzi  nemarginite  in  care  se rasfrang  aurul  razelor  si  curgerea  lina  a norilor.  Intreaga  fire  sopteste  tainic,  toata  e  plina  de  mangaiere,  pasarile  si  dobitoacele  poarta  pecetea iubirii  Tale.  Binecuvantat  este  pamantul  cu  frumusetea  cea  degrab  trecatoare  care  desteapta  dorul  de  vesnicul  locas  unde  intru  nestricacioasa  frumusete  se  aude  cantarea:  Aliluia!
ICOS  II
             M-ai  adus  in  viata  aceasta  ca  intr-un  rai  preasfant.  Am  vazut  cerul  ca un  potir  albastru  si  adanc,  in  azurul  caruia  canta  pasarile,  am  ascultat  fosnetul  linistitor  al  padurii  si  susurul  dulce - glasuitor  al  apelor,  m-am  infruptat  din roadele  bine  inmiresmate  si  dulci,  ca  si  din  mierea  cea  parfumata.  Ce  bine  e la  Tine  pe  pamant  si  cata  bucurie  sa fii  oaspetele  Tau!
        Slava  Tie,  pentru  praznicul  vietii;
        Slava  Tie,  pentru  buna  mireasma  a  lacramioarelor  si  a  trandafirilor;
        Slava  Tie,  pentru  felurimea  cea desfatata  a  roadelor  si  a  semintelor;
        Slava  Tie,  pentru  stralucirea  de giuvaer  din  roua  diminetii;
        Slava  Tie,  pentru  surasul  desteptarii  scaldate  in  lumina;
        Slava  Tie,  pentru  frumusetea  zidirii  mainilor  Tale;
        Slava  Tie,  pentru  viata   veacului  acesta,  prevestitoare  a celei ceresti;
        Slava  Tie,  Dumnezeule,  in veci!
 
       Acest actasit poate fi ascultat si in interpretare inegalabila a lui de Marian Moise:acatist de multumire Marian Moise :
 



miercuri, 9 mai 2012

Sfantul Ioan Evanghelistul si Cetatea Efes



      

Chiar daca nu am resit sa mai scriu de mult, gandul ca voi putea scrie din  Epistola Sfantului Ioan Evanghelistul mi-a dat aripi.

   Azi il sarbatorim pe Sfantul Ioan Evanghelistul sau Teologul, si amintirea  pasilor pe pietrele antice ale Efesului pe unde acum mai bine de 2000 de ani trecea Tanarul Sfant Ioan, impreuna cu Maica Domnului, amintirea coloanelor si pietrelor albe ale acestei marete cetati pe care le-am privit si atins chiar si pentru putin timp,  ma copleseste, ma umple de o tainica bucurie.

Agora guvernului
     Citind din episolele scrise de Sfantul Ioan, am sentimentul ca sufletul acestuia este plin de o mare sensibilitate, si parca simt cum dragostea Sa se revarsa prin cuvinte, atunci cand ne vorbeste atat de frumos de Taina cea mare a Sfintei Treimi. Doar faptul ca ni se adreseaza Copii mei, ma face deja sa ma simt mai mica si protejata,  mai linistita si plina de incredere in ajutorul ce il primim de la Bunul Dumnezeu, de la Fiul Sau si de la Doamna cea buna, cum o numeste acesta, intr-una din epistole.

Intaia episotola soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan

      Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si mainile noastre au pipait despre Cuvantul Vietii,
Si Viata s-a arătat si am văzut-o si mărturisim si va vestim Viata de veci, care era la Tatal si s-a aratat noua -,
Ce am văzut si am auzit va vestim si vouă, ca si voi sa aveți împărtășire cu noi. Iar împărtășirea noastră este cu Tatal si cu Fiul Sau, Iisus Hristos. 
Si acestea noi vi le scriem ca bucuria noastră sa fie deplina.
Si aceasta este vestirea pe care am auzit-o de la El si v-o vestim: ca Dumnezeu este lumina si nici un întuneric nu este intru El.
Daca zicem ca avem impartasire cu El, si umblam in întuneric, mințim si nu săvârșim adevarul.
Iar dacă umblam intru lumina, precum El este lumina, atunci avem împărtășire unul cu altul, si Sangele lui Iisus, Fiul Lui, ne curateste pe noi de orice păcat.
Daca zicem ca păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine si adevarul nu este intru noi.
Daca mărturisim păcatele noastre, El este credincios si drept ca sa ne ierte păcatele si sa ne curateasca pe noi de toată nedreptatea.
Daca zicem ca n-am păcătuit, Il facem mincinos, si cuvântul Lui nu este intru noi.

    Copii  mei, acestea vi le scriu, ca sa nu păcătuiți, si dacă va păcătui cineva, avem Mijlocitor către Tatal, pe Iisus Hristos cel drept.
El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre, dar nu numai pentru ale noastre, ci și pentru ale lumii întregi.

Si intru acestea știm ca L-am cunoscut, 
dacă păzim poruncile Lui.
     Odeonul (Bouleterion), cu o capacitate de 1500 de locuri a fost construit de Publius Vedius Antonius care a locuit in Efes in anul 150, si era utilizat pentru organizarea spectacolelor, concertelor dar si loc de desfasurare a intalnirilor consiliului.
Vedere spre dealurile pe care se aflau casele efesenilor; unele nu au fost nici acum scoase la lumina... doar doua cartiere...
 
Micul Templu a lui Hadrian, construit in sec.II. Imparatul vizita adesea Cetatea Efes.
Strada Kurets o regasim  aproape de la intrarea in cetate, dupa ce trecem pe langa agora guvernului (piata);se intinde de langa Pritaneyon (Guvern), traverseaza Piata lui Domitian si  duce pana la Libraria lui Celsus.Partea din mijloc era destinata vehiculelor iar partile  laterale, pietonilor. Drumul a fost refacut adesea, datorita cutremurelor si imbunatatit  in sec.IV.
Libraria sau biblioteca Celsus era orientata spre piata de la capatul strazii Kurets, iar lucrarile au fost finalizate in sec.II, fiind considerata a treia ca marime.
Din dreptul librariei , Strada Kurets coteste spre drepata si continua sub denumirea de Calea din Marmura, deoarece fusese acoperita in intregime din marmura alba.
      Dupa traversarea Cetății Efesului, aproape de cealalta intrare am gasit un scurt ragaz pentru a-mi implini o puternica  dorința: sa ma asez pe treptele amfiteatrului unde Sfântul Evanghelist Ioan, Sfântul Pavel, multi sfinti si apostoli au predicat unei mari mulțimi de oameni, propovăduind și înmulțind rândul creștinilor.
Amfiteatrul avea o capacitate de 30.000 locuri.
   Dupa scurta trecere prin "Cetatea vesnica" - pe care as vrea oricand s-o mai revad, in liniste, cercetand fiecare coltisor, am mai avut o alta oprire importanta in acea frumoasa zi, si anume:  Bazilica Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan, situata in localitatea Selciuc.



  Aflasem dintr-un articol ca in ziua de 8 mai a fiecarui an, la Bazilica Sfantului Ioan Evanghelistul are loc o minune: de sub placa de marmura sub care Sfantul se afla inmormant, se revarsa un parfum placut mirositor care il mai simt si azi pelerinii care au noroc sa ajunga acolo in aceasta zi: "o pulbere alba si tamaduitoare, pe care efesenii o numeau "mana", iesea din mormant doar in aceasta zi a anului si mirosea atat de frumos si puternic, incat oamenii o simteau chiar din casele lor, de la kilometri departare. Veneau aici si, ungandu-se cu acest praf, ei se vindecau de toate bolile, atat cele trupesti, cat si sufletesti." 
 
 Apostole al lui Hristos Dumnezeu, iubite,
grăbeşte de izbăveşte pe poporul cel fără de răspuns,
că te primeşte, când cazi către Dânsul,
Cel ce te-a primit când te-ai răzimat pe pieptul Lui.
Pe Acesta roagă-L, de Dumnezeu cuvântătorule,
ca norul păgânilor cel pus asupra noastra să-l risipească,
cerându-ne nouă pace şi mare milă. 

Postări populare

Colectie citate

  • "Viata e altceva decat o visam, mai ales pentru ca si noi suntem altfel decat ne credeam. O singura ambitie este legitima: aceea de a fi mai buni". Monseniorul Vladimir Ghika.
  • "Dumnezeu e pretutindeni doar ca trebuie rugat. Uneori chiar o rugaciune scurta facuta insa din tot sufletul si cu toata inima te ajuta daca o zici cu putere." Parintele Arsenie Boca
  • "Cea mai bogată moștenire pe care parinții pot să o lase copiilor este copilăria fericită, plină de amintiri tandre despre tatăl și mama lor. Aceas­ta va lumina zilele care vin, îi va păzi de ispite și îi va ajuta în încercările vieții de zi cu zi după ce vor părăsi casa părintească." Sfânta Muceniță Alexandra Feodorovna
  • "Mare este puterea nadejdii in Dumnezeu. Ea este fortareata ce nu poate fi cucerita, zid nesurpat, alianta nebiruita, liman pasnic, turn nebiruit, arma puternica, putere neinfranta, care afla iesire chiar si acolo unde nu exista loc de trecere." Sfantul Ioan Gura de Aur
  • Fericit cel ce si-a cunoscut puterile sale, lucru care este temelia fiecarei virtuti". Sfantul Isaac Sirul
  • "Nu am nici o teama...in lumea aceasta exista dragoste si frumusete! Cuvioasul Arhim. Arsenie Papacioc
  • "Nu minunile Îl descoperă pe Dumnezeu oamenilor, ci acel ceva despre Dumnezeu se descoperă în inima pregătită pentru asta. Este ceea ce se numește 'arderea inimii'. " Parintele Serafim Rose
  • "Să credem mai mult cuvintelor care ne arată căile vieţii veşnice, decât să ne îndeletnicim în lucruri care ne aduc pierzare" Sfantul Mucenic Haralambie
  • "Omul lui Dumnezeu trebuie sa fie simplu si lipsit de rautate sau viclenie, pentru ca Hristos a spus: De nu va veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in Imparatia cerurilor(Matei 18, 3)." Sfantul Ioan Gura de Aur
  • "Ascultaţi, atunci când celălalt este mânios, orice i-ai spune nu poţi face nimic. Este mai bine ca în clipa aceea să taci şi să te rogi. Prin rugăciune acela se va calma, se va linişti şi după aceea te vei putea înţelege cu el. Uită-te şi la pescari! Ei nu merg la pescuit dacă marea nu este liniştită, ci fac răbdare până ce va îndrepta vremea." Sfantul Paisie Aghioritul
  • "Bucuria mea, castiga duhul pacii si atunci mii de oameni se vor mantui in preajma ta." Sfantul Serafim de Sarov
  • "Iisus da omului destinul si toata energia lui divina. Iisus este un destin intruchipat. Cine-L ajunge... stie ce are de facut!" Parintele Arsenie Boca
  • "Nimic nu este asa de placut lui Dumnezeu ca multumirea." Sfantul Ioan Gura de Aur
  • "Dumnezeu ca Facator isi iubeste intreaga creatie, insa omului ii poarta o dragoste aparte. Dupa chipul Sau l-a plasmuit pe om, spre a-l face partas bunatatii si fericirii Sale." Sfantul Ierarh Nectarie
  • "Precum ochiul este atras de frumusetea celor vazute, la fel mintea curata este atrasa de cunostinta celor nevazute." Sfantul Maxim Marturisitorul
  • "Dragostea este ca o albina foarte lucratoare, care aduna de pretutindeni cele bune si le depoziteaza in sufletul celui care iubeste." Sfantul Ioan Gura de Aur
  • "Maica Domnului jertfeste mereu, sufera mereu si cred ca se lupta chiar si cu dreptatea divina aparand pe neputinciosii care o cer in ajutor." Arhim. Arsenie Papacioc
  • "Fii mei, sa nu iubim cu vorba, numai cu gura, ci cu fapta si cu adevarul." Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan
  • "Deci, fratilor, bucurati-va! Desavasiti-va, mangaiati-va, fiti uniti in cuget, traiti in pace, si Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu voi!" Sfantul Apostol Pavel
  • "Fericiti cel care, gospodarindu-si averile curate, intinde o mana a Lui Dumnezeu celor nevoiasi." Sfantul Grigorie Teologul
  • "Castiga duhul pacii si atunci mii de inimi se vor mantui in preajma ta." Sfantul Serafim de Sarov
  • "Roaga-te si lucreaza! Iata pravila de aur ce imbratiseaza toata intelepciunea vietii pamantesti." Parintele Arsenie Boca
  • "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.Iubirea nu face rau aproapelui; Iubirea este deci implinirea legii." Sfantul Apostol Pavel
  • "Recomand o nesfarsita veselie in ascunsul tau, ca aceea marturiseste ca esti cu Iisus Hristos in inima ta si-n respiratia ta. Inima ta va vibra mereu o rugaciune fara cuvinte." Arhim. Arsenie Papacioc
  • "In aceasta am cunoscut iubirea: ca El Si-a pus sufletul Sau pentru noi si noi datori suntem sa ne punem sufletele pentru fratii nostri." Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan
  • "Nu vei avea vreodata bucurie deplina sau eliberare totala de ceea ce e mic si tulburator, daca nu ai pus peste viata pecetea micii tale jertfe." Parintele Arsenie Papacioc
  • "Vorba buna si zambetul si fapta binefacatoare sunt raze ale soarelui rasfrante in sufletul omului." Nicolae Iorga
  • "Fiecare clipa poate oferi un prilej binecuvantat sau chiar unic pentru a va arata nobletea voastra de slujitori alaturi de ingeri." Cuviosul Parinte Arsenie Papacioc
  • "Linistea este inceputul curatirii sufletului" Sfantul Vasile cel Mare
  • "Om desavarsit este acela care iubeste adevarul si dreptatea, care Il cinsteste pe Dumnezeu, nu face fapte rele si este milostiv." Sfantul Vasile cel Mare
  • "Fericiti cei ce L-au indragit pe Dumnezeu si din dragoste pentru El nesocotesc toate cele pamantest." Sfantul Efrem Sirul
  • "Daca tineretea ar sti si batranetea ar putea..." Parintele Arsenie Papacioc
  • " Om desavarsit este acela care iubeste adevarul si dreptatea, care Il cinsteste pe Dumnezeu, nu face fapte rele si este milostiv." Sfantul Vasile cel Mare
  • "Ale Tale sunt cerurile si al Tau este pamantul; lumea si plinirea ei Tu le-ai intemeiat." Un psalm al lui David catre Dumnezeu
  • "Numai la bine sa te gandesti si numai pe el sa-l savarsesti." Parintele Evmenie Cretanul
  • "Nu te mahni atunci cand nu primaesti indata de la Dumnezeu ceea ce ceri. Pentru ca vrea sa-ti daruiasca si mai multe bunatati daca ramai lipit de El prin rugaciune staruitoare. Si ce altceva este mai inalt decat legatura ta cu Dumnezeu si decat comuniunea cu El? Sfantul Nil Ascetul
  • "Dreapta judecata este o virtute insemnata,ea este intr-un fel izvorul si radacina tuturor virtutilor." Sfantul Ioan Casian
  • "Toata fapta buna trebuie s-o conduca dreapta credinta in Iisus Hristos si dreapta socoteala sau cumpana dreapta. Dumnezeiasca Scriptura zice: Nu te abate nici la drepata nici la stanga. Calea de mijloc este calea imparateasca." Arhim. Cleopa Ilie
  • Parintele Arsenie Boca
  • "Pastrarea capacitatii de incadrare in disciplina a unui suflet face dovada armoniei si valorii sale."
  • "Cea mai lunga cale este calea care duce de la urechi la inima". parintele Aresnie Boca
  • "Maica Domnului jerfeste mereu, sufera mereu si cred ca se lupta chiar si cu dreptatea divina aparand pe neputinciosii care o cer in ajutor" Arhim. Arsenie Papacioc
  • " O tinerete daca nu-i structurata si cu ceva batranete, e in primejdie. Si daca exista o nuanta de batranete la tinerete, va exista si tinerete la batranete!" Arhim. Arsenie Papacioc
  • "Aceasta este ratiunea ascunsa a Providentei: toata lumea este ispitita se se ciocneasca de Iisus." Parintele Arsenie Boca
  • "Sa lupti pana la urma impotriva pacatului, ca sa implinesti cuvantul Mantuitorului: Iubiti-va! Tineti minte acest lucru: Criteriul de judecata la Dumnezeu este iubirea" Parintele Arsenie Papacioc
  • "Fericit cel ce si-a cunoscut puterile sale, lucru care este temelia fiecarei virtuti." Sfantul Efrem Sirul
  • "Sa cunoastem bine cursele si sa pasim departe de ele. Sa aflam unde sunt prapastiile si nici macar sa nu ne apropiem de ele. Aceasta sa fie pentru noi straduinta de a ne asigura duhovniceste..." Sfantul Sfantul Ioan Gura de Aur
  • "Cum putem salva neamul? Raspunsul e acesta: pune-te tu la punct, omule - lume mica in care se oglindeste o lume mare. Rugandu-te pentru celalalt esti un mic mantuitor candva undeva." Arhim. Arsenie Papcioc
  • "Daca oamenii ar fi intotdeauna seriosi si nu-si vor ingadui putin relaxare sau amuzament, ar innebuni sau ar deveni labili fara sa-si dea macar seama." Herodot
  • "Tot ce ai nevoie ca sa schimbi lumea este dragoste, pentru ca dragostea schimba tot ce atinge."
  • " Iisus cu mare dor ar vrea sa locuiasca in inima ta.Deschide! Inima ta ar fi un mic cer divin." Arhim. Arsenie Papacioc
  • "Prietenul se castiga prin fidelitate, modestie si generozitate." Proverb arab
  • "Fii impacat cu sufletul tau, si, atunci, cerul si pamantul se vor impaca cu tine." Sfantul Isac Sirul
  • "Multumirea cu putin este singura comoara care nu se sfarseste niciodata." Sfantul Vasile cel Mare
  • "Rugaciunea alunga intristarea si micimea de suflet." Sfantul Nil Ascetul
  • "Mare este puterea nadejdii in Dumnezeu. Ea este fortareata ce nu poate fi cucerita, zid nesurpat, alianta nebiruita, liman pasnic, turn nebiruit, arma puternica, putere neinfranata, care afla loc de iesire chiar si acolo unde nu este loc de trecere." Sfantul Ioan Gura de Aur
  • " Cei care fac binele isi au invistierita rasplata in insasi fapta lor."
  • "Rugaciunea este inima ta in inima lui Dumnezeu!" Arhim . Arsenie Papacioc
  • "Spiritul omului nu-si poate intinde aripile aici pe pamant daca nu se simte inconjurat de iubire, vesnicie si nemarginire". Ilie Miniatis
  • "In aceasta am cunoscut iubirea: ca El Si-a pus sufletul Sau pentru noi si noi datori suntem sa ne punem sufletele pentru fratii nostri." Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan
  • "Recomand o nesfarsita veselie in ascunsul tau, ca aceea marturiseste ca esti cu Iisus Hristos in inima ta si-n respiratia ta. Inima ta va vibra mereu o rugaciune fara cuvinte." Arhim. Arsenie Papacioc