Reteta e foarte simpla asa ca in jumatate de ora ii veti putea pune la cuptor iar in 15 - 20 minute sa-i puteti aseza in farfurie, depinde de cuptor!
Ingrediente:
12 cartofi albi
ulei/ulei de masline
ghimbir praf
rozmarin
1 lingurita de vegeta
1 lingurita de sare
pesmet dupa dorinta!
Mod de preparare:
- cartofii curatati si taiati cuburi se fierb in apa cu vegeta si sare pentru 10 min
- tava se unge cu ulei
- se aseaza cartofii bine scursi si se stropesc cu ulei de masline
- se presara deasupra pezmetul, ghimbirul si rozmarinul
- se dau la cuptor pentru inca 15 min pana se rumenesc usor.
Noi i-am servit cu ardei rosu si masline sau branza,
dupa preferinta!
Pofta buna!
Si cateva despre proprietatile benefice ale ghimbirului:
Ghimbirul stimulează digestia şi ajută in detoxifierea organismului. Este recunoscut si ca antivomitiv: marinarii medievali înainte de călătorii îndelungate neapărat se aprovizionau cu rădăcină de ghimbir, deoarece nu exista metodă mai bună de a lupta cu răul de mare şi scorbutul. Ceaiul de ghimbir ajuta în caz de greaţă şi în timpul sarcinii.
În plus, utilizarea ghimbirului stimulează imunitatea, activează forţele de apărare ale organismului, îmbunătăţeşte memoria.
În plus, utilizarea ghimbirului stimulează imunitatea, activează forţele de apărare ale organismului, îmbunătăţeşte memoria.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc de vizita!