O placinta gustoasa, dietetica care nu va rapeste mult timp (im maxim o ora o puneti in tava) si care va fi pe placul celor dragi! La cererea unei prietene, am decis sa scriu reteta si sper sa fiti incantati de rezultat.
Cum o prepar eu?
Ingrediente
Pentru foi
- o cana de 250 gr iaurt (proaspat, gros sau Danone)
- 2 oua intregi
- jumatate de cana ulei; aprox 150 ml
- 3 cani de faina (250 g), maxim 1 kg, depinde de consistenta iaurtului;
- un varf cutit de sare
- un plic praf de copt (eu folosesc de la Dr. Outqer)
Pentru umplutura
- 1 kg branza proaspata de vaci
- 300 gr telemea sau branza sarata
- 6 oua intregi
- 2-5 linguri de zahar, in functie de preferinta; (copiilor le place dulce, de aceea aduag zahar);
- o lingurita de coja lamaie
- un plic zahar vanilat;
Mod de preparare
- Pentru aluat folositi un castron suficient de mare; intai se amesteca iaurtul cu ouale, sarea si uleiul.
- Se adauga treptat faina si cat aluatul e moale se presara si praful de copt.
- Se framanta maxim 15 minute, pana aluatul are consitenta necesara pentru a putea fi intins usor.
- In timp ce aluatul se odihneaste, se acopera cu un praf de faina si asezati deasupra castronului un prosop.
- Apoi se prepara compozitia.
- Amestecati toate ingredientele, astfel incat branza dulce sa fie patrunsa cu cea sarata si aromele iar compozitia devine omogena.
- Aluatul se imparte in patru parti egale, facundu-i o cruce si zicand un Doamne ajuta! Sunt convinsa ca asa iese si mai buna si ma rog pentru cei dragi si cei ce gusta sa fie sanatosi!
- Folile le intind cu facaletul de la mama, presarand faina pentru o obtine o foaie suficient de subtire, de dimensiunea unei tavi mari de cuptor.
- Se intinde compozitia pe fiecare foaie si se ruleaza din ambele parti! Eu cel putin asa am invatat de la mama mea!
- Pe masura ce rulati foile le asezati in tava, in care in prealabil ati pus o foaie de copt.
Avantajul acestor foi este ca avand ulei in compozitie, nu mai trebuie sa ungeti folie cu ulei inainte de intinderea compozitiei si astfel nu veti obtine o placinta grasa. Daca ati incalzit cuptorul in prealabil placinta se va coace in maxim 40 minute, la foc mediu. Eu o lasa pana se rumeneste usor deasupra!
Va doresc pofta buna si sa o savurati alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc de vizita!