"Doamne, iti multumesc ca ieri ai fost cu mine si azi sunt sub protectia Ta. Ajuta-mi sa nu ma ingrijorez de ziua de maine, sa imi aduc aminte ca dragostea Ta ocrotitoare ma asteapta si in acel maine pe care nu il cunosc."
"Señor, gracias por estar ayer conmigo y hoy estoy bajo su protección. Ayúdeme a no preocuparme por el mañana, a recordarle que su amor guardián también me espera en este mañana que no sé. " Parintele Arsenie Boca

joi, 5 aprilie 2012

Maseaua de minte

    Cu riscul de a da o nota mai personala blogului...nu ma pot stapani sa nu scriu azi de maseaua de minte!
Desi faptul ca o capatam cu totii -mai devreme sau mai tarziu- ne influenteaza prea putin viata, despartirea de ea, sunt convinsa ca e o experienta dureroasa pentru aproape fiecare; cel putin din marturisirile prietenilor asta am constatat!

  Maseaua de minte este ultimul dinte aparut - al treilea molar, ce erupe intre 17 si 25 de ani. Tocmai de aceea se spune ca molarii de minte apar odata cu maturizarea deplina. Aceste masele reprezinta dovada alimentatiei dure a stramosilor si totodata o problema pentru omul modern, care are maxilarul mai mic. In cazul in care arcada nu este suficient de incapatoare, acesti molari erup in pozitii incorecte sau raman impactati in maxilar, producand inghesuirea celorlalti dinti si alte probleme stomatologice.