De mult imi doream sa incep o rubrica cu retete culinare, dar cred ca de fiecare data, dupa ce m-am intors din bucatarie mi-a pierit cheful sa mai scriu despre asta....
Acum insa am chef sa scriu pentru ca sunt satula de treaba...obosita, extenuata...doar degetele au chef de tastat.
Asa ca azi, voi incepe si rubrica culinara, cu gandul la Julie, din filmul Julie & Julia.
Fie ca sunteti gurmanzi ori nu, ca va place sa gatiti sau doar sa mancati, filmul o sa va cucereasca cu siguranta!
Deci, la felul I :Musaca cu carnita de porc iar la desert - Prajitura casei, ii spunem asa pentru ca le place copiilor foarte mult, de aceea o fac foarte des.
Pentru ca adeseori imi place sa improvizez si sa adaptez retetele dupa bunul plac, voi prezenta pe scurt modul de preparare.
Musaca cu carne de porc
Ingrediente:
- 8 cartofi
- 1 kg carne de porc(pulpa tocata)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- rosii taiate bucati( eu folosesc conserve Giana sau ce se nimereste sa am in casa)
- 1ou
- o felie cascaval
- condimente: sare, piper, coriandru, busuioc, usturoi sau orice va place!
Mod de preparare:
- cartofii curatati si taiati bucati se pun la fiert cu un farf cutit de sare si o lingurita de delikat
- cepele taiate marunt se calesc
- se aduga morcovul ras marunt si se caleste impreuna cu ceapa
- se sareaza dupa gust
- adaug carnea si apoi condimentele
- dupa ce s-a calit suficient adug si rosiile tocate din conserva si las sa fiarba pana carnea e aproape gata si mai scade putin sosul.
Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza cartofii strecurati de apa apoi adaug compozitia de carne
Se bate oul si se aduaga peste musaca, dupa care rad felia de cascaval.
Las la cuptor aproximativ 30 min, la foc mediu,cuptorul fiind incins in prealabil.
Si acum sa trecem la desert: Prajitura cu branza de vaci
Ingrediente:
1 kg branza dulce de vaci
2 cani de zahar (500 grame)
8 oua
1 cana ulei (250 ml)
un farf cutit sare
esenta de lamaie, vanilie
1/2 kg faina, dar daca branza a fost foarte moale se poate pune mai mult, sa iasa o compozitie potrivita
o lingurita de coaja rasa de lamaie
2 pliculete de praf copt de la Dr.Otqer
Mod de preparare:
Intr-un castron suficent de mare se amesteca: branza de vaci cu ouale si zaharul si varful de sare pana se omogenizeaza;
- se aduaga esentele si apoi uleiul
- faina se toarna usor, amestecand cu telul
- la urma adaug coaja de lamaie si praful de copt.
Se toarna intr-o tava suficient de inalta in care am pus hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit.
Depinde de cuptorul dumneavoastra;eu o asez la mijloc si las o tava dedesubt pentru a nu se rumeni foarte tare.
Daca retetele vi se par atragatoare, sper sa le incercati si sa aveti
Pofta buna!
Mi-a placut tare mult filmul acesta. L-am urmarit cu placere.
RăspundețiȘtergerePofta mare sa aveti la masa voastra plina de bunatati!
O săptămână frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergereTe aștept cu un premiu pentru tine!
Nicol, ia sa-mi fac timp sa urmaresc si eu filmuletul.
RăspundețiȘtergereAtragatoare retetele cum sa nu.
Tre sa le iau la examinat mai pe-ndelete.:)
Filmul e super!O sa-ti placa;iar retetele sunt destul de usoare...Copiilor mei le-au placut!
Ștergere