Sambata e o alta zi de gatit, insa nu pot spune ca am gatit ceva special ci doar doua feluri de mancare care se fac foarte repede si sper sa ajunga doua-trei zile.
Pentru ca bucatele sunt printre cele bine stiute de toate gospodinele nu intru in amanunte...
Important e ca mancarea le-a placut la nebunie copiilor incat au uitat si de desert. Norocul meu!
Felul I : Ciorbita de pui cu rosii, acrita cu putin bors
Felul II : Sote de ficatel cu piure
La desert...vor avea cremsnit, dar duminica; l-am facut mai pe seara si trebuie sa stea peste noapte la frigider, asa ca il voi servi maine dupa slujba!
Cremsnit cu crema de vanilie
Ingrediente:
Foi de cremsnit de la Boromir
1 litru lapte
3 oua
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de la o lamaie
un farf cutit sare
esenta de vanilie si lamaie
100 g amidon de porumb
50 grame unt
Mod de preparare
Laptele caldut se amesteca cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, sarea;
Dupa ce s-a topit zaharul, amidonul se aduaga treptat pentru a se evita formarea cocoloselor;
Se aseaza pe foc potrivit, chie mic si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia;maxim 10 minute invartind permanent cu telul pentru a nu se lipi.
Cand crema s-a ingrosat suficient se opreste aragazul si adugam untul si esentele.
Se toarna crema peste foia de cremsnit pusa intr-o tava suficient de inalta si se aseaza si celalata foaie;se preseaza usor.
Dupa racire se lasa la frigider pentru 12 ore.
Crema stiu ca a iesit delicioasa caci nu ne-am putut stapani sa nu o gustam(eu si ajutorul meu, Irina); maine voi vedea si reactia celor mici!
Pofta buna!
Ce bine arata masa voastra.O delicatese!!!!!!si noi suntem fani pireului cu ficatei :)
RăspundețiȘtergereNicol ti-am promis reteta tortului cu mere si zahar ars.
In blogrrolul meu vei gasi blogul Amaliei. Amalias blog. Pe coloana din dreapta vei gasi reteta tortului cat si elaborarea lui. doar ca eu am pus si mere.
Deci caramelizezi zaharul, poti sa pui o cana plina de zahar ca sa iese mai siropat, apoi merele le tai felii si le asezi in cratita dupa care faci crema de lapte cu oua. Introduci totul la cuptor 15 minute, dupa care adaugi blatul si introduci alte 15 minute la cuptor.La Amalia gasesti toul scris pas cu pas. Daca ai ceva neclaritati da-mi de veste! Sper sa iti fie de folos!!!! :)
Multumesc Corina!Abia astepet sa-l fac! Probabil tot sambata cand am mai mult timp liber.Sa aveti o saptamana buna si frumoasa!Doamne ajuta!
Ștergere