Azi, am petrecut in bucatarie mai mult timp ca de obicei si asta din mai multe motive:
1. Vroiam sa avem mancare si pentru duminica:e ziua cand suntem sase la masa (caci vine si mama dupa slujba la noi) si multumesc lui Dumnezeu pentru asta!
2. Azi am dus-o pe Ema intr-o "tabara" de antrenament pentru 6 saptamani si ii simt lipsa foarte mult;deci vroiam sa umplu timpul cu orice pret...
3. Am vrut sa fac de mancare si pentru mofturosi (baiatul in special) si sa gatesc ceva mai special pentru cei dragi.
Pireu cu piept de pui (peste care voi trece mai repede, pentru ca se pregateste repede si simplu) in special pentru cel mic.
Pentru pireu am folosit: 1 kg cartofi noi , 2 felii de unt si o lingurita sare.
Iar felul favorit al celorlati, care nu il facusem inca pe anul acesta:
Varza noua cu ciolan afumat
Reteta nu e deloc complicata; nu intru in amanunte pentru gospodinele care stiu sa o prepare ci doar pentru tinerele domnisoare la inceput de drum in bucatarie...
Ingredinte:
- o varza de apropae 2 kg;
- 600 g ciolan afumat, sau mai mult, dupa preferinta;
- ulei, piper, sare
Noua ne place varza alba dar se poate adauga si 2-3 rosii proaspete, pentru culoare si un alt fel de gust.
Mod de preparare;
- ciolanul afumat se taie bucati potrivite, de dimensiunea degetului mare;
- se prajesc bucatile de carne in cratita cu ulei incins (aprox. o ceasca mare de cafea)
- se presara piper (o lingurita)
- se aduga varza stoarsa in prealabil de tanin si apa care se lasa dupa frecarea cu sare.
- se aduga un pahar de apa si se aseaza capacul pe cratita pentru a fierbe innabusit timp de o ora.
Si apoi e buna de mancat!
Pentru ca am avut pofta de gatit am pregatit si doua aperitive pentru masa de duminica:
Salata de vinete cu maioneza
Am folosit 2 vinete congelate din toamna;
Dupa ce s-a dezghetat pachetul si le-am lasat la scurs se toaca bine si apoi se amesteca cu 2 linguri de maioneza simpla.
Maioneza: un ou fiert, un galbenus crud, un varf cutit de sare, o lingurita mustar.
Salata de vara cu maioneza si castraveciori acri
Pentru salata am folosit :
- cartofi noi fierti in apa cu sare(o parte din ei au devenit pireu)
- albusul fiert de ou, tocat marunt
- 4 felii de ciolan afumat taiate fideluta;
- patrunjel sau marar proaspat (noi am avut patrunjel in frigider);
- busuioc uscat pentru o aroma mai puternica (optional).
Peste toate ingredientele, amestecate usor sa nu se sfarame cartofii, am adugat maioneza care a fost imbunatatita cu:
- un catel de usturoi verde pisat;
- o ceasca de iarut.
Si cum mancarea e mai buna cand o imparti cu cei dragi va doresc
Wou Nicol cata muncaaaaa!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereTotul arata super!
Meriti un premiu!