Azi, am participat la o lansare de carte emotioananta, intrucat autoarea, Irina -Alexandra Simion (in prezent, Mosneanu) imi este tare draga, cunoscandu-o de acum 5 ani cand lucram ca volunar la Arca. O persoana blanda si vesela, care reuseste sa aduca in jurul ei zambete si bunadispozitie, care a imbinat cu blandete si voie buna, munca de psihopedagog desfasurata la Arca mai bine de 3 ani. De aceea, alaturi de ea in aceasta importanta zi, au fost si Parintele Nicolae Picu, doamna preoteasa, psihopedagogii si volunatarii Centrului Arca precum si tineri beneficiari insotiti de parintii lor. Nu au lipsit oameni importanti din viata acesteia: familia, profesorul si colegi de munca.
Alaturi de parintele Nicolae Picu - care a vorbit in deschidere, au luat cuvantul si
Lectorul universitar Dr Damian Totolan precum si doamna Stanuta Dae, coordonatorul Centrului pentru copii cu autism care ne-a vorbit emotioanta de colaborarea si activitatea desfasurata de Irina cu tinerii de la Centru, despre daruirea si pasiunea de care aceasta da dovada.
Convinsa de importanta subiectului - AUTISMUL - aceasta carte este rodul unei muncii de 7 ani. Pe langa aspectele teoretice legate de problematica autismului, autoarea a introdus metode si tehnici de recuperare folosite in terapia autismului, a adaugat studii de caz si impartaseste evolutia si rezultatele obtinute in urma activitatii cu tineri afectati de acest sindrom.
Lucrand de peste 7 ani cu tineri cu dizabilitati, inclusiv cu autism a inteles drama parintilor si cred ca aceasta carte poate fi de un real folos atat lor cat si celor care doresc sa-i inteleaga mai bine si sa vina in sprijinul copiilor afectati de autism.
"A fi parinte inseamna a avea o anumita vulnerabilitate, iar atunci cand vorbim de parinti care au copii cu autism, aceasta vulnerabilitate creste inzecit. Primirea diagnosticului de autism infantil pentru copilul lor este o lovitura extrem de grea, parintii sperand mereu ca specialistii sa greseasca si trecerea timpului sa infirme diagnosticul primit.
...
Familia are o stare emotionala complexa, invalitditatea este acceptata de parinti ca fiind o stare fixa, impiedicand terapia efectiva. Credinta in schimbare a parintelui este data de lupta dintre a crede in sansa si autorealizare."
Metode si tehnici cognitiv- comportamentale in abordarea autismului. Intre cunoastere si recuperare, Irina - Alexandra Simion
Experienta si studiile facute, au determinat-o pe autoare sa constate ca aceasta boala poate fi tratata, iar cu rabdare, dragoste si interventia specialistilor, tinerii diagnosticati astfel pot fi recuperati in mare masura, redati familei si integrati mai bine in societate.
Daca momentan cartea a putut fi procurata doar la lansare de participanti, peste 2 saptamani aceasta va putea fi gasita in librarii, pentru cei interesati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc de vizita!