Aliment
|
Calorii (pt100g)
|
Dovlecei
|
18
|
Dropsuri
|
403
|
Dulceata de fructe
|
275
(variaza in functie
de continutul de zahar)
|
De ce sa consumam mai multi dovelcei?
Cu un continut bogat de potasiu și mangan, precum si vitamine din complexul B (B1 și B6) și vitaminele A, C și K, dovlecei aduc organismului multe beneficii:
- magneziul din compoziția dovleceilor contribuie la o mai bună asimilare a calciului; de aceea se pot combina cu lactate si alte alimente bogate in calciu!
- stimuleaza digestia fiind bogați în fibre de calitate;
- conținutul ridicat de antioxidanți și carotenoizi ajută la reconstrucția celulelor nervoase, îmbunătățirea memoriei;
- consumul regulat de dovlecei previne îmbătrânirea prematură, reduce riscul bolilor infecțioase și protejează vederea!
Si pentru ca am constata ca am omis litera D, m-am gandit sa ofer bonus si o reteta!
O doamna pasionata de arta culinara ofera celor interesati retete din bucataria proprie, sub marca: Ca la mama acasa.
Asa ca pentru cei intersati nu pot decat sa recomand adresa, caci veti gasi toti pasi necesari pentru pregatirea unei delicoase retete:
DULCEATA DE CAPSUNI - ca tot e sezonul lor, si poate le gasiti la un pret avantajos!
sursa: Isabele cusine |
- - 4 kg. de capsuni din care au rezultat 3,5 kilograme gata curatate
- - 1,75 – 3, 5 kg. de zahar (proportia de 1 kg fructe/ 1 kg zahar este perfecta pentru o dulceata bine inchegata; reducand cantitatea de zahar va trebui sa fierbeti preparatul mai mult si fructele se vor terciui)
- - optional: 4 lamai potrivite cu coaja netratata.
- Eu va prezint doar ingredientele, restul gasind pe adresa: Dulceata de capsuni
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc de vizita!