Aliment
|
Calorii (pentru100g)
|
Lapte de vaca 1,5%
|
49
|
Lapte de vaca 3%
|
62
|
Lapte batut
|
50
|
Lamaie
|
31
|
Linte
|
337
|
Linte
|
165
|
Lipie
|
165
|
Loboda
|
19
|
M
Aliment
|
Calorii (pentru 100 g)
|
Macrou
|
183
|
Margarina
|
766
|
Mazare
|
72
|
Malai
|
351
|
Masline verzi
|
177
|
Masline negre
|
437
|
Mere
|
64
|
Miere
|
336
|
Migdale
|
580
|
Morcov
|
44
|
Mozzarela
|
283
|
Muschi tiganesc
|
317
|
Beneficiile mierii de albine
Un medicament natural pe care il putem consuma in cazul in care nu suntem alergici si care aduce o multime de beneficii pentru organism. Consumata in stare cruda sau in diferite combinatii poate constitui remediul cel mai bun pentru tratarea diferitelor afectiuni ale organismului. O "minune" create de cele mai harinice insecte pe care Bunul Dumnezeu ne-a daruit-o pentru a ne indulci si a ne vindeca!
De pe Sfatul medicului.ro am ales cateva dintre beneficiile mierii de albine; fie ca este de salcam, tei sau poliflora, important e sa fie naturala si nu obtinuta in mod artificial!
* Vindeca plagile - mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice. Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.
* Sursa de energie - mierea de albine pura este o sursa de carbohidrati, atat fructoza cat si glucoza pe care organismul le transforma in energie. Glucoza ofera instant energie in timp ce fructoza este mai lent absorbita si furnizeaza energie in mod constant.
Sportivii si copiii activi ar trebui sa consume miere intrucat aceasta le va oferi energia de care acestia au nevoie. Mierea pura de albine este o sursa naturala de minerale cum ar fi calciu, fier si potasiu dar si vitamine din complexul B.
*Previne alergiile sezoniere - mirea pura de albine poate fi benefica pentru persoanele care sufera de unele tipuri de alergii. Pentru ca albinele aduna polenul de la plantele native si il transforma in miere, consumul de miere produsa la nivel local poate preveni aparitia alergiilor sezoniere.
* antifungica si hranitoare
* ajuta la asimilarea calciului in organism
* are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului
* ajuta la asimilarea calciului in organism
* are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului
* intareste sistemul imunitar
Sursa |
Asadar este recomandata pentru orice varsta, in special copiilor. Eu le cumpar copiilor de la un producator din Tulcea, si i-am invata sa consume de la varste fragede; astfel ca sistemul lor imunitar este suficient de pus la punct sa reziste la racelile de sezon(primavara, toamna). Cred ca 6 luni pe an consuma miere la micul dejun, sau seara,sub divferite forme:
- intinsa pe paine cu sau fara unt
- pe biscuit
- in ceai.
Tot pe Sfatul medicului veti gasi modalitati de utilizare a mierii ca remediu natural, dar si riscul consumului excesiv al acesteia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc de vizita!