Fiind cald avem mai mult chef de mancare rece, salate si prajiutri!Supele, mancarurile gatite pica pe locul al doi-lea. Asadar, desi nu sunt o experta la dulciuri, aceasta este o reteta usoara si gustoasa pentru zilele caduroase.
pentru aceasta prajitura eu folosesc o tava mai mare, rotunda:
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de ulei
8 linguri de faina
1 praf de copt
1 praf de zahar vanilat
1 farf de cutit de sare
4-6 nectarine si piersici potrivite ca marime (puteti sa le combinati)taiate felii/bucati subtiri.
Preparare:
- se separa albusurile de galbenusuri, primele punandu-le intr-un castron mai inalt;
- albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga treptat cele 8 linguri de zahar batand pana ce spuma se intareste;
- galbenusurile se freaca cu uleiul;
- se adauga galbenusurile usor peste albusul spuma;
- se adauga zaharul vanilat si praful de copt;
- se incorporeaza treptat cele 8 linguri de faina;
Sfat:
Folositi o lingura de aceeasi dimensiune pentru zahar, ulei, faina;
Pregatiti tava, putand sa o tapetati cu ulei si faina sau folosind hartie de copt; important e ca marginea ramasa libera sa fie unsa cu ulei, pentru a se desprinde mai repede.
Porniti cuptorul sa fie incins si dupa ce ati pregatiti tava turnati compozitia usor apoi adaugati feliile de fructe; in cazul in care considerati ca sunt suficiente nu e musai sa inghesuiti toate feliile taiate; sunt foarte bune reci, langa prajitura!
Daca cuptorul a fost incins, prajitura va sta la o temperatura medie 30 - 35 de minute, sa se rumeneasca putin deasupra si dupa racire e buna de mancat!
Azi m-am decis sa fac si frisca folosind lapte rece si praf de frisca de la Dr. Oetker si sunt convinsa ca cei mici vor fi si mai incantati!
Va doresc o zi buna si vacanta placuta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc de vizita!